Γρήγοροι κόμποι

Η βιωματική αυτή δράση αφορά πρόγραμμα που σχετίζεται με το άθλημα της Ιστιοπλοίας. Τα παιδιά εν είδη εκδρομής συναντούν γνωστούς Ολυμπιονίκες στους Ναυτικούς Ομίλους όπου προπονούνται ή είναι πλέον προπονητές. Αρχικά γίνεται μία σύντομη βίντεο παρουσίαση του Αθλήματος και του Ολυμπιονίκη σε κάποιο κλειστό χώρο των Ομίλων.

Αμέσως μετά γίνεται μία ξενάγηση στο Τμήμα Ιστιοπλοίας του Ομίλου, όπου τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τα σκάφη και τις διαδικασίες λειτουργίας του τμήματος , ενώ ο Ολυμπιονίκης τα βάζει όλα μέσα στο σκάφος για να τους δείξει τις βασικές κινήσεις και να τους βάλει να τις κάνουν σαν να ήταν και οι ίδιοι ιστιοπλόοι (αυτό διεξάγεται στην ξηρά). Αμέσως μετά ο Ολυμπιονίκης τους δείχνει πως να φτιάχνουν τους βασικούς κόμπους.

Κατόπιν, ξεκινάει η διαγωνιστική διαδικασία. Οι 3 που φτιάχνουν πρώτοι τον κόμπο σωστά, διαγωνίζονται στο μεγάλο τελικό. Ο νικητής ως έπαθλο μπαίνει στο σκάφος με τον Ολυμπιονίκη και βγαίνει στα ανοιχτά. Ο νικητής παίρνει κύπελλο και οι 2 φιναλίστ μετάλλια. Όλοι οι υπόλοιποι λαμβάνουν δίπλωμα συμμετοχής.

Ηλικία: 7-13 ετών (Δημοτικό-Γυμνάσιο)

Υλικά: κύπελλο, μετάλλια, διπλώματα συμμετοχής

Loading