Παράσταση “Η Ζεραλντίν και το Ξωτικό της Λίμνης”

H παράσταση “Η Ζεραλντίν και το Ξωτικό της Λίμνης”, είναι βασισμένη στο ομώνυμο παραμύθι της Εύας Πετροπούλου-Λιανού και αναφέρεται στην διαφορετικότητα, τη φιλία, την αλληλλεγγύη και το σεβασμό στην τρίτη ηλικία.

To βιβλίο ξεκίνησε το ταξίδι του απο τη Γαλλία το 2006 και εχει αγαπηθεί απο πολλά παιδιά. Έχει εγκριθεί απο το Υπουργείο Παιδείας Κύπρου και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 2-12 ετών. H συγγραφέας μπορεί να παρευρεθεί στην εκδήλωση για να μιλήσει στα παιδιά προτού ξεκινήσει η παράσταση.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ένας μικρός παραμυθένιος ήρωας, βγαλμένος απ’ τα μυστήρια του μαγευτικού βυθού, μας διηγείται μια υπέροχη ιστορία. Η ιστορία του μιλάει για νεράιδες, ξωτικόψαρα, μαγικά κοχύλια και κοράλλια, αλλά και για πονηρούς βατράχους, δίχτυα που φυλακίζουν και άλλα πολλά!

Στο ταξίδι μας αυτό λοιπόν, με όχημα την φαντασία, συναντάμε τη Ζεραλντίν, ένα γλυκό και γεμάτο περιέργεια κορίτσι, που πηγαίνει μερικές μέρες στο σπίτι του παππού της, Λιονέλ. Το σπιτάκι δίπλα στη λίμνη που ζει ο καλοσυνάτος παππούς κρύβει μύθους και μυστήρια που η Ζεραλντίν μόνο στα όνειρα της μπορούσε να τα δει! Οι διακοπές κοντά του μετατρέπονται σε μαγική φυγή σ’ ένα κόσμο παραμυθένιας ομορφιάς.

Μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας θα ανακαλύψουμε μαζί, τη δύναμη της φιλίας, τη σημασία της διαφορετικότητας και της ισότητας και ότι όταν αγαπάμε με όλη μας την ψυχή τα πάντα μπορούν να συμβούν! Ακόμη και αν χρειαστεί να βιώσουμε τον αποχωρισμό, η καρδιά μας με ένα μαγικό “σφύριγμα” θα ζεσταθεί ξανά!

Ένα όμορφο παραμύθι για μικρά παιδιά, με όχημα τη φαντασία μας οδηγεί στην ελεύθερη ζωή στη φύση, στην οικογενειακή αγάπη και στη δύναμη της φιλίας, μία δύναμη που ενώνει, αλλά κυρίως απομακρύνει το ρατσισμό και δημιουργεί σεβασμό για το διαφορετικό.

Με τη χρήση ζωντανής, πρωτότυπης μουσικής, εκτελεσμένης επί σκηνής από τους ηθοποιούς, τραγούδι, χορό και διαδραστικά παιχνίδια στήνεται μία παράσταση που προσαρμόζεται στις ανάγκες των παιδιών που δεν μένουν απλοί θεατές.

Το βιβλίο “Η Ζεραλντίν και το Ξωτικό της Λίμνης” διατίθεται στο βιβλιοπωλείο ‘Εναστρον.

Διάρκεια Παράστασης: 60′

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Η Εύα Πετροπούλου – Λιανού έκανε την εμφάνιση της στο μαγικό κόσμο του παιδικού βιβλίου, με την έκδοση του πρώτου βιβλίου της στα Γαλλικά “Geraldine et le lutin du lac”, το Μάιο του 2007, από τις εκδόσεις Amalthee. Γεννήθηκε στο Ξυλόκαστρο, όπου και ολοκλήρωσε τις βασικές της σπουδές. Αγαπούσε τη δημοσιογραφία από μικρή οπότε αποφασίζει να κάνει επάγγελμα τη μεγάλη της αγάπη και παρακολουθεί μαθήματα δημοσιογραφίας στη σχολή του ΑΝΤ1. Τελειώνοντας με τις σπουδές της κάνει την πρακτική της, ως ελεύθερη ρεπόρτερ σε διάφορες δημοσιογραφικές εκπομπές. Το 1994 φεύγει για τη Γαλλία όπου κι εργάστηκε ως δημοσιογράφος στη γαλλική εφημερίδα Le Libre Journal. Η αγάπη για την Ελλάδα όμως την κέρδισε, επέστρεψε στην ηλιόλουστη πατρίδα, κι από το 2002 ζει στην Αθήνα. Κύρια ενασχόλησή της είναι η διδασκαλίας της γαλλικής γλώσσας σε πολιτιστικούς φορείς όπως το Ash n’ art, πραγματοποιεί σεμινάρια γαλλικής γλώσσας σε ιδιωτικές εταιρείες, ενώ ασχολείται και με μεταφράσεις. Παράλληλα σπουδάζει στο Γαλλικό Ινστιτούτο, Lettres Modernes, γιατί ποτέ δεν είναι αργά να πραγματοποιούμε τα όνειρά μας.

Εργογραφία

(2017) Οι περιπέτειες του Σαμουράι Νογκασίκα-Σαν, Οσελότος
(2015) Στον έρωτα που έρχεται…, Οσελότος
(2014) Ο ήρωας με τα φτερωτά σανδάλια και το μαγικό μολύβι, Όστρια Βιβλίο
(2013) Εγώ και ο άλλος μου εαυτός, η σκιά μου, Εκδόσεις Σαΐτα
(2012) Τα παραμυθοταξιδεύματα της Εύας, Εκδόσεις Βακχικόν
(2011) Η Ζεραλντίν και το ξωτικό της λίμνης, Έναστρον
(2010) Η κόρη της Σελήνης, Οσελότος
Loading