Σαπουνάκια από τα χεράκια μου

Σ’αυτό το δημιουργικό εργαστήρι τα παιδιά θα μάθουν για την ιστορία και την τεχνική παρασκευής του σαπουνιού και θα κατασκευάσουν με τα δικά τους χεράκια αρωματικά σαπουνάκια γλυκερίνης, εύκολα και εντυπωσιακά. Σαπουνάκια σε πολλά χρώματα και με όμορφες μυρωδιές με τo δικό τους γούστο και προσωπική ταυτότητα.

Κατά την διάρκεια του διαδραστικού “Σαπουνάκια από τα χεράκια μου” οι μικροί μας φίλοι θα μάθουν να φτιάχνουν «ιδιαίτερα» σαπούνια γλυκερίνης, να τα αρωματίζουν και να τα χρωματίζουν με υλικά φιλικά προς το δέρμα μας ακόμα και με υλικά που τρώμε, όπως κανέλα, καφέ, κακάο, λεμόνι τριμμένο και άλλα. Επίσης, τα παιδιά θα μάθουνε και για τις αναμείξεις των τριών βασικών χρωμάτων: κόκκινο + κίτρινο = πορτοκαλί, μπλε + κόκκινο = μωβ, κίτιρνο + μπλε = πράσινο.

Τα παιδιά σε μικρές ομάδες, θα χειριστούν τη γλυκερίνη, θα τη χρωματίσουν, θα την αρωματίσουν και θα την τοποθετήσουν σε καλούπια, τα οποία μετά από λίγη ώρα θα ξεκαλουπώσουν. Κατόπιν, τα παιδιά θα τοποθετήσουν τις δημιουργίες τους σε πουγκάκια. Στο τέλος το κάθε παιδί θα λάβει πιστοποιητικό παρακολούθησης σεμιναρίου, πληροφορίες για την ιστορία του σαπουνιού, καθώς και το πουγκάκι με τα σαπουνάκια που θα έχει φτιάξει.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι δερματολογικά ελεγμένα και πιστοποιημένα.

ΗΛΙΚΙΑ: από 6 έως 12 ετών

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 1 ώρα

ΥΛΙΚΑ:  γλυκερίνη, αρώματα, χρώματα ειδικά για κατασκευή σαπουνιών, καλούπια με σχέδια, οινόπνευμα, ποδιές μιας χρήσης, πλαστικά τραπεζομάντηλα

 

Loading