Τράβα μπρος!

Η βιωματική αυτή δράση σχετίζεται με το άθλημα της Κωπηλασίας. Τα παιδιά εν είδη εκδρομής συναντούν γνωστούς Ολυμπιονίκες στους Ναυτικούς Ομίλους όπου προπονούνται ή είναι πλέον προπονητές, καθώς και στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο στο Σχοινιά. Το πρόγραμμα αυτό μπορεί κάλλιστα να διεξαχθεί και σε εσωτερικό χώρο με indoor κωπηλατικά.

Aρχικά γίνεται μία σύντομη βίντεο παρουσίαση του Αθλήματος και του Ολυμπιονίκη σε κάποιο κλειστό χώρο. Αμέσως μετά, εάν η δράση γίνει σε Ναυτικό Όμιλο ή στον Σχοινιά, γίνεται μία ξενάγηση στο Τμήμα Κωπηλασίας, όπου τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τα σκάφη και τις διαδικασίες λειτουργίας του τμήματος.

Κατόπιν, ξεκινάει η διαγωνιστική διαδικασία στη ξηρά ή σε εσωτερικό χώρο, όπου σε ειδικά κωπηλατικά μηχανήματα, γίνεται ο διαγωνισμός/το παιχνίδι “Τράβα μπρος!”. Τα παιδιά χωρίζονται σε 2 ομάδες και κάνουν μία άτυπη σκυταλοδρομία. Το κάθε παιδί κωπηλατεί για 10 μέτρα και μετά τη θέση του την παίρνει ο επόμενος για τα επόμενα 10 μέτρα μέχρι τον τελευταίο.Τα δύο κωπηλατικά είναι συνδεδεμένα με οθόνη, όπου υπό τη μορφή γραφικών φαίνεται όλη η πορεία των 2 κωπηλατικών, δημιουργώντας έτσι ενθουσιασμό στα παιδιά, τα οποία “φωνάζουν” για να υποστηρίξουν τον εκάστοτε συμπαίκτη τους. Στην περίπτωση της εκδρομής, ο Ολυμπιονίκης βάζει όλα τα παιδιά μέσα σ’ένα σκάφος, όπου κωπηλατούν σε πραγματικές συνθήκες στα απόλυτα ήρεμα νερά (απόλυτη ασφάλεια, ρηχά νερά), σαν να είναι κωπηλάτες σε γαλέρα. Nικήτρια Ομάδα είναι εκείνη που φτάνει το κωπηλατικό της στο τερματισμό. Η νικήτρια ομάδα κερδίζει ένα κύπελλο και όλα τα παιδιά διπλώματα συμμετοχής.

Ηλικία: 7-14 ετών (Δημοτικό-Γυμνάσιο)

Υλικά: κύπελλο, διπλώματα συμμετοχής.

Loading