Βαδίζω στο Δρόμο της Ευγένειας μέσω της Αυτοάμυνας

Τζούντο=Ο δρόμος της Ευγένειας

Τα παιδιά πολλές φορές γίνονται εύκολος στόχος και θύματα βίας, λεκτικής, ψυχολογικής ή σωματικής. Το πρόγραμμα αυτό εκπονήθηκε προκειμένου, στα πλαίσια της αυτοάμυνας, να μάθουν στα παιδιά Ολυμπιονίκες/Ολυμπιονίκες του Τζούντο κάποιες βασικές και απλές τεχνικές καθήλωσης, ρίψης, πτώσεων και ορολογία του αθλήματος και να τους δείξουν πως το Ολυμπιακό αυτό άθλημα μπορεί να συνδράμει στην τόνωση της αυτοπεποίθησής τους σε συνδυασμό με ευγένεια και υψηλό πολιτισμικό επίπεδο. Κατόπιν, τα παριστάμενα παιδιά, εφαρμόζουν τις τεχνικές αυτές πάνω στον Αθλητή.

Στόχος μας είναι η ανάπτυξη της πνευματικής κατάστασης, της λεπτής κινητικότητας και η βελτίωση της φυσικής κατάστασης και μυικής συναρμογής με τη χρήση ειδικών ασκήσεων παιγνιώδους μορφής, καθώς και η τόνωση της αυτοπεποίηθησης και αυτοεκτίμησης κάθε παιδιού, όλα αυτά δοσμένα με γνώμονα την φιλοσοφία και τις αρχές του Τζούντο, όπως η ευγένεια, το θάρρος, η ειλικρίνεια, ο αυτοέλεγχος, η τιμή, η σεμνότητα, η φιλία και ο σεβασμός, οι οποίες είναι θεμελιώδεις αξίες ζωής. Στο τέλος του προγράμματος τα παιδιά λαμβάνουν μετάλλια, διπλώματα συμμετοχής και τις αξίες ζωής.

Το Τζούντο μπορεί να συνδεθεί και με την ημέρα της Εθνικής μας επετείου (28η Οκτωβρίου), η οποία συμπίπτει και με την γέννηση του ιδρυτή του Τζούντο, το άθλημα που μας έχει χαρίσει σημαντικές στιγμές και μας χαρίζει διαρκώς Ολυμπιακές και Παγκόσμιες διακρίσεις σε όλες τις κατηγορίες.

ΗΛΙΚΙΑ: 4-11 ετών (Νηπιαγωγείο-Δημοτικό)

ΥΛΙΚΑ: μετάλλια, διπλώματα συμμετοχής, αξίες ζωής (σε χαρτί)

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 1.5 ώρα

Loading